OLYMPUS DIGITAL CAMERA fotozeedijk2

De omgeving van Delfzijl biedt u vele mogelijkheden die een bezoekje waard zijn. Het gezellige centrum met vele winkeltjes, cafe’s, restaurants, musea, fietsroutes ( u kunt op deze manier, eenvoudig, tal van Groningse dorpen ontdekken omdat deze relatief dicht op elkaar liggen),  wandelroutes en natuurlijk de haven. Zomers kan men heerlijk aan het strand vertoeven, dit is op loopafstand van het hotel.

Ook het gezellige stadje Appingedam is een bezoekje waard, dit stadje staat bekend om de hangende keukentjes boven het Damsterdiep, waar zomers veel vaarrecreatie is. Tussen Delfzijl en Appingedam bevind zich het overdekte zwembad, waar u , tegen betaling, gebruik van kunt maken.Vraag bij de receptie naar de openingstijden.

Wilt u iets verder weg, dan zijn bijvoorbeeld Winschoten en Groningen goed bereikbaar. Het trein en busstation zijn op loopafstand van het hotel. Voor de natuur liefhebber is het Waddengebied een waar paradijs, men ziet hier de meest uiteenlopende diersoorten in een uitgestrekt gebied.Met de auto is dit 45 minuten rijden, onderweg geniet u van al het moois wat Groningen te bieden heeft.

Dicht bij de dijk is het de moeite waard even aan de andere kant te kijken, vaak worden en vlak bij de kust zeehonden gespot.Deze prachtige dieren hebben een groot amusementswaarde.

Als het niet lukt de dieren in het wild te aanschouwen, heeft u de mogelijkheid om ze in Pieterburen te bekijken, hier heeft Leni T’ Hart een opvang voor zeehonden.

Waterpoort_Delfzijl

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA